Omega 3

Hatása a rákra

(0/0)

Számos tanulmány beszámol az omega-3 zsírsavak rákellenes hatásairól, kiemelten kezelve az emlő-, a vastagbél- és a prosztatarákot. Az omega-3 zsírsavak csökkentik a prosztata daganat növekedését, lassítják a kórszövettani progressziókat és növelik a túlélési esélyeket. Egy 2011-es tanulmány 3400 ember bevonásával vizsgálta a zsírok és a prosztatarák kapcsolatát és úgy találták, hogy akinek a vérében nagyobb mennyiségben található meg a DHA, azok az emberek kisebb eséllyel kapják meg a prosztatarák agresszív típusát.

Az omega 3 és a rák

Az omega-3 zsírsavak közül mind a hosszú és mind a rövid láncú zsírsavakról kimutatták, hogy képes csökkenteni a mellrák kockázatát. A magas DHA a vörösvérsejtek membránjában társítható a mellrák kisebb kockázatával. 

Egy 2006-os a Journal of the American Medical Association felülvizsgálta a korábbi eredményeket és arra jutott, hogy nincs összefüggés az omega-3 zsírsavak és a rák között. A british Medical Journal tanulmányai szintén nem talált kapcsolatot az omega-3 zsírsavak és a rák kialakulása között. Mégis azok a rákos betegek, akik sok omega-3 zsírsavat fogyasztanak, tobánn élnek és életminőségei javulnak.

Egy 2007-es tanulmány bizonyítékot talált arra nézve, hogy az omega-3 zsírsavak szájon át alkalmazása javítja a rákos betegek állapotát, fokozza az étvágyat, növeli a testsúlyt és javítja az életminőséget. Egy 2009-es kiegészítő tanulmány azt állapította meg, hogy az eikozapentaénsav segített a rákbetegek izomtömegének megtartását.

Tehát összességében elmondható, hogy az nagy mennyiségű omega-3 zsírsav fogyasztása képes a már kialakult rákos megbetegedéseket kezelni, a rákos betegek állapotán, életminőségén javítani és a még egészséges embereknél megelőzni ezt az agresszív és komoly következményekkel járó betegséget.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).