Az omega-3 zsírsavak legfőbb forrásai

Az omega-3 zsírsavak fogyasztása kedvező hatással van az egészségre, Napi 4-8 gramm omega-3 olaj biztonságosan fogyaszthatóm ami így véd az öregedéstől, erősíti az immunrendszert, széppé varázsolja bőrünket. Legfontosabb természetes forrásai

Az omega 3

1. Halak

Az EPA és a DHA legfőbb forrásai a hideg vízi tengeri halak, mint például a lazac, a hering, a makréla, a szardella és a szardínia. Más olajos halak, például a tonhal is tartalmaz omega-3 zsírsavat, de valamivel kisebb mennyiségben. Fontos, hogy megfelelő forrásból szerezzük be ezeket a halakat, máskülönben előfordulhat, hogy nehézfémekkel és más toxikus anyagokkal szennyezettek. Bár a halak kiváló omega-3 zsírsav források, az ő testük nem képes szintetizálni azt, hanem a különböző algák és planktonokfogyasztásával jutnak hozzá.

2. Halolajak

A halolaj nem minden formája egyformán emészthető. De ugyanakkor a legtöbb halolaj igen egészséges. Elég csak arra emlékezni, hogy anyáink, nagyanyáink kis korunkban mennyi csukamájolajat etettek velünk, hogy növekedésünk megfelelő legyen.

3. krill

A krill olaj egy újonnan felfedezett omega-3 zsírsav forrás. Hatása hasonló a halolajéhoz.

4. Növényi források

A lenmagolajnak a legmagasabb az ALa tartalma a növényeknek. De a vörös áfonya, a fekete málna, a kender is nagy mennyiségben tartalmazza ezt az anyagot. A mogyoróvaj, a kendermag, a dió, a pekándió, a mogyoró is kiváló omega-3 zsírsav források. a legmagolajnak több, mint fele ALA-ból áll, így hatszor gazdagabb omega-3 zsírsavban, mint a legtöbb halolaj. 

5. Tojás

A zöldségeket és rovarokat fogyasztó tyúkok tojása több omega-3 zsírsavat tartalmaz, mint azoké, akiket kukoricával vagy szójával etettek. De etethetjük őket haolajokkal is, hogy növeljük az omega-3 zsírsav koncentrációját a tojásban. De ha lenmagot vagy repcét adunk nekik, akkor szintén jó minőségű tojást fognak tojni.

6. Húsok

Keverjünk az állatok takarmányába algákat és zöld leveleket, mert így húsok több omega-3 zsírsavat fog tartalmazni. Egyébként az állatok belsőségei igen gazdagok ezekben a zsírsavakban.

Omega 3 Forte 100 dbkapszula Mega Pack (BioCo)

Omega 3 Forte 100 db kapszula Mega Pack (BioCo)

Közismert hogy a szervezetünk számára kiemelkedően fontos többszörösen telítetlen zsírsavakhoz elsősorban különböző növényi olajok és halak fogyasztásával juthatunk hozzá.

Ár: 3490 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!