Az omega-3 zsírsavak legjobb élelmi forrásai

Miért fontos az elegendő mennyiségű omega-3 zsírsav bevitel?

Szervezetünk megfelelő működéséhez számos különféle tápanyagra szükségünk van: (a teljesség igénye nélkül) vitaminokra, ásványi anyagokra, zsírsavakra, valamint egyéb szerves anyagokra. Testünk alapvető szükségletei közé tartozik az elegendő mennyiségű omega-3 zsírsav bevitel: az omega-3 zsírsavak hozzájárulhatnak a szív- és érrendszer egészséges működéséhez, támogathatják az agyi funkciókat, enyhíthetik az akcé és ekcéma tüneteit, továbbá elősegíthetik a mentális egészség megőrzését.

A három legfőbb omega-3 zsírsav az ALA, az EPA és a DHA.

Az omega-3 zsírsavak kiváló forrásai a zsíros halak

Szuper omega-3 források

⦿ Jelentős mennyiségű omega-3 zsírsavakat tartalmaznak a halak és a tenger gyümölcsei - különösen a hidegvizű zsíros halak, például a lazac, a makréla, a tonhal, a hering és a szardínia

⦿ Az omega-3 zsírsavak megtalálhatók továbbá a mag- és diófélékben -  a lenmagolaj, a chia mag és a dió például jó omega-3 források.

⦿ A növényi olajok közül a lenmagolaj mellett jó omega-3 forrás még a szójababolaj vagy a kanolaolaj is.

⦿ A mesterségesen dúsított ételek - például egyes joghurtok, gyümölcsitalok, szója alapú italok és instant formulák - szintén segítségünkre lehetnek az elegendő omega-3 bevitel biztosításában.

Omega-3 étrend-kiegészítők

Figyelembe véve a magyar konyha azon sajátosságát, hogy a baromfi-, sertés- és marhahúst tartalmazó fogások számához viszonyítva relatíve kevés halételt fogyasztunk, érdemes lehet valamilyen omega-3 étrend-kiegészítő fogyasztásával pótolni szervezetünk omega-zsírsav bevitelét. Azok számára, akik kevés halat és tenger gyümölcseit fogyasztanak, mindenképp érdemes elgondolkodnia egy ilyen táplálékkiegészítő alkalmazásán.

Fontos azonban, hogy új étrend-kiegészítő alkalmazása előtt konzultáljunk orvosunkkal, különösen betegség vagy rendszeres gyógyszerszedés esetén.

Termékajánló

⦿ Amennyiben szeretnél többet megtudni az omega-3 étrend-kiegészítőkről, ajánljuk figyelmedbe Webáruházunk széles termékkínálatát, melyben az omega-3 étrend-kiegészítők mellett komplex, omega-6 és omega-9 zsírsavakat tartalmazó termékeket is találhatsz!

Omega-3 étrend-kiegészítők a Multi-vitamin.hu oldalán

Omega-3 termékek!

Omega 3 Forte 100 dbkapszula Mega Pack (BioCo)

Omega 3 Forte 100 db kapszula Mega Pack (BioCo)

Az omega-3 zsírsavak elősegítik a normális vérnyomás megőrzését. Közismert hogy a szervezetünk számára kiemelkedően fontos többszörösen telítetlen zsírsavakhoz elsősorban különböző növényi olajok és halak fogyasztásával juthatunk hozzá.

Ár: 4790 Ft
Megnézem
Népszerű

Caleido LAZACOLAJ +BORÁGÓOLAJ omega 3-6-9 gélkapszula 60 db

Caleido LAZACOLAJ + BORÁGÓOLAJ omega 3-6-9 gélkapszula 60 db

A lazacolajból származó omega-3 zsírok fogyasztása számos különféle egészségügyi előnnyel jár, ideértve a gyulladáscsökkentést, a súlykontroll elősegítését, valamint a szív és az agy egészségének támogatását.

Ár: 2995 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!