Szervezetünk megfelelő működéséhez számos különféle tápanyagra szükségünk van: (a teljesség igénye nélkül) vitaminokra, ásványi anyagokra, zsírsavakra, valamint egyéb szerves anyagokra. Testünk alapvető szükségletei közé tartozik az elegendő mennyiségű omega-3 zsírsav bevitel: az omega-3 zsírsavak hozzájárulhatnak a szív- és érrendszer egészséges működéséhez, támogathatják az agyi funkciókat, enyhíthetik az akcé és ekcéma tüneteit, továbbá elősegíthetik a mentális egészség megőrzését.
A három legfőbb omega-3 zsírsav az ALA, az EPA és a DHA.
⦿ Jelentős mennyiségű omega-3 zsírsavakat tartalmaznak a halak és a tenger gyümölcsei - különösen a hidegvizű zsíros halak, például a lazac, a makréla, a tonhal, a hering és a szardínia
⦿ Az omega-3 zsírsavak megtalálhatók továbbá a mag- és diófélékben - a lenmagolaj, a chia mag és a dió például jó omega-3 források.
⦿ A növényi olajok közül a lenmagolaj mellett jó omega-3 forrás még a szójababolaj vagy a kanolaolaj is.
⦿ A mesterségesen dúsított ételek - például egyes joghurtok, gyümölcsitalok, szója alapú italok és instant formulák - szintén segítségünkre lehetnek az elegendő omega-3 bevitel biztosításában.
Figyelembe véve a magyar konyha azon sajátosságát, hogy a baromfi-, sertés- és marhahúst tartalmazó fogások számához viszonyítva relatíve kevés halételt fogyasztunk, érdemes lehet valamilyen omega-3 étrend-kiegészítő fogyasztásával pótolni szervezetünk omega-zsírsav bevitelét. Azok számára, akik kevés halat és tenger gyümölcseit fogyasztanak, mindenképp érdemes elgondolkodnia egy ilyen táplálékkiegészítő alkalmazásán.
Fontos azonban, hogy új étrend-kiegészítő alkalmazása előtt konzultáljunk orvosunkkal, különösen betegség vagy rendszeres gyógyszerszedés esetén.
⦿ Amennyiben szeretnél többet megtudni az omega-3 étrend-kiegészítőkről, ajánljuk figyelmedbe Webáruházunk széles termékkínálatát, melyben az omega-3 étrend-kiegészítők mellett komplex, omega-6 és omega-9 zsírsavakat tartalmazó termékeket is találhatsz!
Az omega-3 zsírsavak elősegítik a normális vérnyomás megőrzését. Közismert hogy a szervezetünk számára kiemelkedően fontos többszörösen telítetlen zsírsavakhoz elsősorban különböző növényi olajok és halak fogyasztásával juthatunk hozzá.
A lazacolajból származó omega-3 zsírok fogyasztása számos különféle egészségügyi előnnyel jár, ideértve a gyulladáscsökkentést, a súlykontroll elősegítését, valamint a szív és az agy egészségének támogatását.