Az omega-3 zsírsavak lehetséges egészségügyi előnyei

Még a 18 szénatomból álló alfa-linolénsavról (ALA) nem állítható teljes biztonsággal, hogy ugyanolyan mértékben jótékony hatású a szívre és az érrendszerre, mint a DHA és az EPA. Jelenleg azonban számos olyan termék létezik a piacon, melyek azt állítják, hogy egészségvédő omega-3 zsírsavakat tartalmaznak, de csak ALA-t és DHA-t találunk meg bennük, EPA-t pedig nem. Ezek a termékek főleg növényi olajokat tartalmaznak, melyekből a szervezetnek magának kell előállítania a EPA-t. A DHA és az EPA főként a különböző algákban találhatóak meg. Ezeket a tengeri halak elfogyasztják, így ezek húsában is megjelenik e két értékes anyag. Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége már sokadjára hívja fel az amerikai lakosság figyelmét arra, hogy milyen fontos lenne a tengeri halak fogyasztása. De miért is van ez így?

Az omega 3 fogyasztásának előnyei

Klinikai kutatások azt látszanak igazolni, hogy az EPa és a DHA fogyasztása előnyös lehet a különböző keringési problémák megelőzésére és kezelésére (pl visszér). Ezek az omega-3 zsírsavak ugyanis serkentik a vérkeringést, növelik a fibrin lebontását, mely egy olyan vegyület, amely a vérrög kialakulásáért tehető felelőssé, és ezen túlmenően még a vérnyomást is csökkenti. Nyilvánvaló, hogy az omega-3 zsírsavak csökkentik a vér triglicerid szintén is és rendszeres fogyasztásával csökkenthető a szívroham kialakulásának kockázata. azonban a 2005 előtti vizsgálatok szisztematikus áttekintése során kiderült, hogy az ALa nem rendelkezik olyan mértékű előnyökkel a szív- és érrendszeri megbetegedések terén, mint az EPA és a DHA. Ezért inkább ez utóbbiakból érdemes fogyasztani.

E zsírsavak esetében olyan előnyökről is beszámoltak, mint a rheumatoid arthritis és a szívritmuszavar gyógyítása. ezenfelül a kutatások arra is rávilágítottak, hogy a megfelelő arányú omega-3 és omega-6 zsírsav fogyasztása csökkentheti a szorongást és a depressziót. Egy tanulmény szerint erre az ALA önmagában is képes. Néhány tanulmány arról szól, hogy a halolaj bevitel csökkentheti az ischaemiás és a thrombotikus stroke kockázatás. 

Napi maximum 3 gramm EPA/DHA fogyasztása javasolt, mert ekkora mennyiségben még élvezhetjük előnyeit. (Nagyobb mennyiségben fogyasztása mellékhatásokkal járhat.)

Omega-3 termékek!

Omega 3 Forte 100 dbkapszula Mega Pack (BioCo)

Omega 3 Forte 100 db kapszula Mega Pack (BioCo)

Az omega-3 zsírsavak elősegítik a normális vérnyomás megőrzését. Közismert hogy a szervezetünk számára kiemelkedően fontos többszörösen telítetlen zsírsavakhoz elsősorban különböző növényi olajok és halak fogyasztásával juthatunk hozzá.

Ár: 4790 Ft
Megnézem
Népszerű

Caleido LAZACOLAJ +BORÁGÓOLAJ omega 3-6-9 gélkapszula 60 db

Caleido LAZACOLAJ + BORÁGÓOLAJ omega 3-6-9 gélkapszula 60 db

A lazacolajból származó omega-3 zsírok fogyasztása számos különféle egészségügyi előnnyel jár, ideértve a gyulladáscsökkentést, a súlykontroll elősegítését, valamint a szív és az agy egészségének támogatását.

Ár: 2995 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!