Milyen következményekkel járhat az omega-3 hiány?

Az omega-3 hiány tünetei

Az omega-3 és omega-6 hiány jelei lehetnek többek között 

⦿ bőrszárazság és a bőrirritáció,
⦿ a szem szárazsága,
⦿ az ízületi fájdalom és merevség, a hiányállapot ezen kívül
⦿ erősítheti a depresszió tüneteit, valamint
⦿ hajhulláshoz is vezethet.

A nyugati típusú étrend általában telített zsírokban gazdag, telítetlen zsírokat - ide tartoznak az omega-3 zsírsavak is - alacsony mennyiségben tartalmaz. Amennyiben kevés halat vagy tenger gyümölcseit fogyasztasz, úgy érdemes bevezetned étrendedbe valamilyen omega-zsírsav étrend-kiegészítőt. Az étrend-kiegészítők alkalmazása előtt konzultálj kezelőorvosoddal!

Omega-3 zsírsavak

Hogyan építhetjük be étrendünkbe az omega-3 zsírsavakat?

Ahogyan azt Omega-3 források című írásunkban bemutattuk, az omega-3 zsírsavak legjobb forrásai a halak és a tenger gyümölcsei, a dió- és magfélék, valamint a növényi olajok. Ezen élelmiszerek fogyasztásával hozzájárulhatunk az elegendő omega-3 bevitel biztosításához. Most szeretnénk pár plusz tippet adni ahhoz, hogyan növelheted étrended omega-3 tartalmát!

⦿ A folyékony halolajat vagy lazacolajat hozzáadhatod valamilyen zöldséges vagy gyümölcsös turmixhoz, smoothie-hoz, vagy rácsurgathatod szendvicsre, tésztaételre, salátára. Tipp: ha turmixhoz összetevőjeként alkalmazod, akkor add a keverékhez, ha már minden gyümölcsöt összeturmixoltál - elkerülvén, hogy a halolaj a turmixgép alján kössön ki :)

⦿ A hal- vagy lazacolajat hozzáadhatod joghurthoz vagy belekeverheted valamilyen intenzív ízű zöldség/gyümölcslébe is, továbbá belekeverheted krumplipürébe, túróba, körözöttbe vagy egyéb lágy, jól elkeverhető ételbe!

⦿ Az omega-3 kapszula vagy tabletta fogyasztása az omega-3 bevitel egyszerű, praktikus módja. Természetesen fontos figyelembe venni, hogy az olaj biohasznosulása magasabb a kapszuláénál (lévén a kapszulát először szervezetünknek le kell bontania).

 

 

Omega-3 termékek!

Omega 3 Forte 100 dbkapszula Mega Pack (BioCo)

Omega 3 Forte 100 db kapszula Mega Pack (BioCo)

Az omega-3 zsírsavak elősegítik a normális vérnyomás megőrzését. Közismert hogy a szervezetünk számára kiemelkedően fontos többszörösen telítetlen zsírsavakhoz elsősorban különböző növényi olajok és halak fogyasztásával juthatunk hozzá.

Ár: 4790 Ft
Megnézem
Népszerű

Caleido LAZACOLAJ +BORÁGÓOLAJ omega 3-6-9 gélkapszula 60 db

Caleido LAZACOLAJ + BORÁGÓOLAJ omega 3-6-9 gélkapszula 60 db

A lazacolajból származó omega-3 zsírok fogyasztása számos különféle egészségügyi előnnyel jár, ideértve a gyulladáscsökkentést, a súlykontroll elősegítését, valamint a szív és az agy egészségének támogatását.

Ár: 2995 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!